استادیار، گروه علوم دامی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران،
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی اثرات ترکیب گیاهی آویشن و میخک در جیره غذایی بر صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی انجام شد. 120 قطعه جوجه گوشتی یک روزه نر در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار گروه آزمایشی و سه تکرار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار مورد آزمایش قرار گرفتند. گروههای آزمایشی شامل گروه شاهد (بدون افزودنی)، گروه آنتی بیوتیک، گروه مخلوط آویشن و میخک و گروه پری بیوتیک بود. در پایان آزمایش صفات لاشه مورد ارزیابی قرار گرفت و نمونههای خونی برای تعیین فراسنجه های خونی به آزمایشگاه ارسال شد. یافتهها نشان دادند که مخلوط آویشن و میخک اثر معنی داری بر صفات مختلف لاشه شامل درصد لاشه، سینه، ران، و درصد وزنی اندامهای داخلی نداشت. استفاده از مخلوط گیاهان دارویی و پری بیوتیک موجب کاهش کلسترول پلاسما شد ولی تاثیری بر غلظت تری گلیسرید، گلوکز، HDL و LDL نداشت. به نظر میرسد استفاده از مخلوط آویشن و میخک میتواند موجب بهبود سطح کلسترول سرم جوجههای گوشتی شود.
نوری, علی. (1397). اثرات ترکیب گیاهی آویشن و میخک در جیره غذایی بر صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی. فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران, 13(3), 25-29.
MLA
علی نوری. "اثرات ترکیب گیاهی آویشن و میخک در جیره غذایی بر صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی". فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران, 13, 3, 1397, 25-29.
HARVARD
نوری, علی. (1397). 'اثرات ترکیب گیاهی آویشن و میخک در جیره غذایی بر صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی', فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران, 13(3), pp. 25-29.
VANCOUVER
نوری, علی. اثرات ترکیب گیاهی آویشن و میخک در جیره غذایی بر صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی. فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران, 1397; 13(3): 25-29.